Effectieve behandelingen bij uw osteopaat in Hilversum

Contact

Wat is osteopathie?

Een osteopaat stimuleert de beweeglijkheid in het lichaam. Alles in het lichaam beweegt: spieren, bloedvaten, ingewanden en botten. Blokkades in het lichaam veroorzaken allerlei klachten. De osteopaat voelt waar die blokkades zitten en maakt los wat los moet zitten. Hij werkt daarbij alleen met zijn handen, niet met medicijnen of apparaten.

Op zoek naar de oorzaak

Vaak komt een osteopaat in beeld als een klacht hardnekkig blijkt te zijn. Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet u maar leren leven’. Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, whiplash, RSI, migraine, incontinentie, maag- en darmklachten, enzovoort.

Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die met elkaar samenwerken. Een blokkade op één plek kan leiden tot klachten op een hele andere plek. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Hij weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden, vaak in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Baby's en kinderen

De behandeling

Door de beweeglijkheid van de structuren rondom organen, doorbloeding, botten en/of spieren te herstellen, krijgt het lichaam de ruimte om allerlei problemen zelf op te lossen. De osteopaat gebruikt verschillende handgrepen die het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang helpen, zoals massage en manuele therapie ('kraken').


Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren spelen en die soms zelfs onoplosbaar leken.

Gezond blijven

U hoeft geen acute of chronische klachten te hebben om baat te hebben bij osteopathie. De behandeling kan ook helpen om (ongemerkte) spanningen op te lossen en uw lichaam soepeler te maken. Osteopathie is daarmee goed voor uw algehele gezondheid en veel cliënten noemen het dan ook een apk voor het lichaam.