Locatie Zonnestraal

Nijveld Osteopathie is gevestigd op een unieke locatie: landgoed Zonnestraal in Hilversum. 

Zonnestraal

Tussen Hilversum en Loosdrecht ligt Landgoed Zonnestraal, een prachtig landgoed omgeven door 120 hectare bos. Het landschap is adembenemend, ieder seizoen opnieuw. Zonnestraal is een voormalig sanatorium, gebouwd in 1928, een hagelwit complex van de beroemde architect Jan Duiker. 

Rijksmonument

In 1995 werd de eerste stap gezet voor de erkenning als rijksmonument en is zelfs genoemd voor nominatie voor de Werelderfgoedlijst. Een ingrijpende restauratie van hoofdgebouw en werkplaatsen volgde. 

Centrum voor zorg en gezondheid

Momenteel is Landgoed Zonnestraal de thuisbasis voor verschillende instellingen in zorg en gezondheid. Nijveld Osteopathie is onderdeel van InGang 15, het multidisciplinaire gezondheidscentrum op Zonnestraal van een aantal zelfstandig werkende therapeuten. Naast osteopathie zijn hier vertegenwoordigd: haptotherapie, (eerstelijns)psychologie, shiatsu-therapie, acupunctuur, mesologie, holistische massagetherapie en logopedie. KwaliteitDe therapeuten uit het paramedisch centrum staan borg voor goede kwalitatieve behandelingen (certificering en registratie bij beroepsverenigingen, veel aandacht voor (bij)scholing en vakinhoudelijke uitwisseling). De samenwerking tussen de therapeuten maakt het bovendien mogelijk om klachten van patiĆ«nten vanuit diverse invalshoeken te onderzoeken en gecombineerd te behandelen.