Behandeling

Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren spelen en die soms zelfs onoplosbaar leken. 

Op zoek naar de oorzaak

Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die met elkaar samenwerken. Een blokkade op één plek kan leiden tot klachten op een hele andere plek. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Hij weet  welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden: soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Behandeling

Door de beweeglijkheid van organen, doorbloeding, botten en/of spieren te herstellen, krijgt het lichaam de ruimte om allerlei problemen zelf op te lossen. De osteopaat gebruikt verschillende handgrepen die het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang helpen, zoals massage en manuele therapie ('kraken') .

Hardnekkige klachten

Vaak komt een osteopaat in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet u maar leren leven’. Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, whiplash, RSI, migraine, incontinentie, maag- en darmklachten, enzovoort.

Gezond blijven

U hoeft geen klachten te hebben om baat te hebben bij osteopathie. De behandeling kan ook helpen om (ongemerkte) spanningen op te lossen, uw lichaam soepeler te maken en is daarmee goed voor u algehele gezondheid.